Külföldi áfa-visszatérítés 2024 - PKF Hungary Hírek

Külföldi áfa-visszatérítés 2024

A belföldi adóalanyoknak idén is lehetőségük van EU-s, valamint jelenleg 6 EU-n kívüli országban felszámított helyi áfa visszatérítésére bizonyos feltételek mellett.

A visszaigénylési kérelmeket ELEKAFA űrlap kitöltésével lehet benyújtani elektronikus úton a NAV-hoz, legkésőbb a visszatérítési időszakot követő év szeptember 30-ig. ’Harmadik’ országbeli áfa-visszatérítési kérelmek esetében a beadás módja és a határidő eltérhet ettől.

Apró módosulás idén, hogy a 24ELEKAFA-nyomtatványon érvényesíthetik a kérelmezők a 2024., illetve a 2023. évi áfa-visszatérítési igényeiket is, függetlenül attól, hogy mely évre vonatkozóan kívánják a visszatérítési igényt érvényesíteni, módosítani, illetve kiigazítani.

A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő, az azt követően benyújtott kérelmeket elutasítják, azonban, mint korábbi hírlevelünkben említettük az EUB megerősítette, hogy a fellebbezési szakaszban is pótolhatóak a hiányzó adatok az adóvisszatérítési eljárás során. Az ügyről itt olvashat részletesebben:

Az EUB megerősítette: a fellebbezési szakaszban is pótolhatók a hiányzó adatok a nemzetközi áfa-visszatérítési eljárásban – PKF Hungary Hírek

Felmerülő kérdéseivel forduljon tanácsadóinkhoz.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre: