Adótanácsadás
Adótanácsadás

Az adózás bármely területét érintő kérdésben állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A PKF nemzetközi hálózatának magasan képzett szakemberei segítségével a határokon átívelő tranzakciók esetében is a helyi sajátosságoknak és az egyedi igényeknek legmegfelelőbb tanácsot adjuk.

Hírleveleinkkel tájékoztatjuk ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról és az adóhatósági jogértelmezésekről.


Szolgáltatásaink:

 • Adózási átvilágítás
 • Transzferárazás
 • Adótanácsadói szolgáltatások eseti jelleggel és átalánydíjas konstrukcióban
 • Áfa compliance szolgáltatás
 • Nemzetközi áfa szolgáltatás
 • Nemzetközi munkavállalókhoz kapcsolódó szolgáltatások

Adózási átvilágítás

Cégfelvásárlások során elvégezzük a céltársaság adózási átvilágítását annak érdekében, hogy a befektető minimalizálja kockázatait. Ugyanakkor a szokásos üzletmenet esetén is szüksége van a cégvezetésnek és a tulajdonosnak arra, hogy adózási kockázatait csökkentse. Ebben segítünk az ún. adóhatósági revízióra felkészítő vizsgálatunkkal.


Adózási átvilágításunk főbb területei

 • Átfogó vizsgálat, több évre visszamenően
 • Egyes részterületekre korlátozott célvizsgálat
 • Adóhatósági revízióra felkészítő vizsgálat

Adótanácsadói szolgáltatások eseti jelleggel és átalánydíjas konstrukcióban

A társaságok működése során folyamatosan merülnek fel adókérdések, melyek gyors megoldást kívánnak, ugyanakkor a mindennapi feladatok mellett a társaságok pénzügyi-számviteli osztálya számára ez sokszor túlzottan megterhelő. Eseti vagy átalánydíjas megbízások keretében tapasztalt munkatársaink révén hatékony és gyors megoldást nyújtunk ügyfeleinknek, javítva ezáltal a társaságoknál az adózási kontrolt, csökkentve az adókockázatot.


Áfa compliance szolgáltatás

A hazai adóellenőrzések jelentős hányada általános forgalmi adóra irányul, s a megállapítással végződő ellenőrzések túlnyomó része is áfához kapcsolódik. A hazai vállalkozások számára kiemelten fontos tehát, hogy az áfával kapcsolatos kockázataikat lehetőség szerint a legkisebb mértékűre csökkentsék. Ez ma már elképzelhetetlen az Európai Bírósági ítéletek alapos ismerete nélkül.


Nemzetközi áfa szolgáltatás

Nemzetközi áfa szolgáltatásunk jellemzően, de nem kizárólagosan az alábbi területekre terjed ki:

 • Országokon átívelő tranzakciók esetében a teljesítési hely meghatározása, hazai és külföldi bejelentkezési kötelezettség megállapítása
 • A magyarországi regisztrációra kötelezett adóalanyok részére nyújtott teljes körű adózási-adminisztrációs szolgáltatás
 • A hazai adóalanyok külföldi áfa visszatérítésében segítségnyújtás

Nemzetközi munkavállalókhoz kapcsolódó szolgáltatások

Mindennapos, hogy egy multinacionális társaság munkavállalói rövidebb-hosszabb ideig egy másik országban végeznek munkát. Esetükben nélkülözhetetlen az adóügyi illetőség és a társadalombiztosítási kötelezettség helyének előzetes megállapítása. E vizsgálaton túlmenően munkatársaink készséggel segítenek a regisztrációs folyamatokban, továbbá elkészítjük a szükséges bevallásokat, képviseljük a magánszemélyt adóhatósági ügyekben.


Vissza a szolgáltatásokhoz
 

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre


Hírlevelünkből rendszeresen értesülhet a legújabb szakmai hírekről, és megkapja szakmai elemzéseinket, kiadványainkat.