Elfogadásra került a globális minimumadóról szóló EU-s Irányelv - PKF Hungary Hírek

Elfogadásra került a globális minimumadóról szóló EU-s Irányelv

2022. december 12-én késő este megszületett a döntés, az Európai Unió tagállamai egyhangúan elfogadták a globális minimumadó bevezetéséről szóló Irányelvet és erről tájékoztatták az Európai Tanácsot.

A minimumadó szabályait meghatározó Irányelvet az egyes tagállamoknak 2023 végéig kell átültetniük belföldi jogszabályaikba. Jelentős fejleménynek mondható, hogy a minimumadó szempontjából releváns effektív adókulcs kiszámításakor várhatóan figyelembe vehető lesz a helyi iparűzési adó is a társasági adó mellett, ezzel kedvezően hatva az esetlegesen Magyarországon fizetendő különbözeti adó mértékére.  A globális minimumadóról bővebben a 2022. március 10-én megjelent hírlevelünkben írtunk.

A fenti témával kapcsolatos kérdéseikkel, észrevételeikkel, illetve egyéb adózást érintő kérdéseikkel forduljanak bizalommal a PFK adószakértőihez:

Vadkerti Krisztián
Ügyvezető Igazgató, Adó Partner
vadkerti.krisztian@pkf.hu

Pénzely Márta
Adó menedzser
penzely.marta@pkf.hu

Székely Gábor
Adó menedzser
szekely.gabor@pkf.hu

A Hírlevélben foglaltak csak tájékoztató jellegűek. Nem helyettesítik a szakmai tanácsadást, amely szükségszerűen figyelembe veszi az adott helyzet körülményeit. Fenntartjuk a jogot, hogy a Hírlevélben foglalt információt és véleményeket megváltoztassuk, értesítés nélkül. Sem a PKF, sem a partnerei vagy alkalmazottai nem vállalnak felelősséget a Hírlevél teljességéért és pontosságáért, valamint bármely olyan kárért, amely abból ered, hogy ezen Hírlevél alapján cselekedtek vagy tartózkodtak a cselekvéstől.

A PKF Magyarország a PKF International Limited, egy jogilag egymástól független cégekből álló család tagja, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget bármely tag vagy együttműködő társaság tevékenységéért vagy mulasztásáért.​

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre: